Mještani Gornjeg Jadra blokirali put Loznica- Valjevo

Izvor: Cafe.ba, 05.Apr.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mještani Gornjeg Jadra blokirali put Loznica- Valjevo

Najmanje 300 mještana Draginca i sedam okolnih sela blokiralo je danas na sat vremena magistralni put Loznica - Valjevo u znak protesta što država još ne gradi most preko Jadra koji je oštećen u prošlogodišnjim majskim poplavama.

NJima je od avgusta prošle godine na raspolaganju pontonski most Vojske Srbije čija je nosivost do 60 tona, ali ni on nije upotrebljiv kad padne jača kiša i Jadar nabuja, jer prijeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << da ga odnese.

Član gradskog vijeća Loznice Janko Aleksić poručio je nezadovoljnim mještanima da bi novi most trebalo da bude urađen u ovoj godini i da je to gradonačelniku Loznice nedavno obećao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Draginac Milenko Đurić kaže da je ovo prvi u nizu protesta koje mještani planiraju jer je postalo neizdrživo.

"Deca ne mogu da odu na predškolsku nastavu, radnici koji rade u hladnjači putuju po sat i po do posla. Pontonski most svakog drugog ili trećeg dana mora da se produži ili skrati zbog nivoa Jadra", rekao je Đurić.

Predsjednik Mjesne zajednice Ribarica Dragan Radičević kaže da je oko 7.500 ljudi na neki način vezano za draginački most.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.