Ministarstvo zdravlja: Uvedeno 24-časovno dežurstvo zbog poplava

Izvor: BKTV News, 15.Maj.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo zdravlja: Uvedeno 24-časovno dežurstvo zbog poplava

Povodom vanredne situacije u Republici Srbiji, izazvane elementarnim nepogodama, Ministarstvo zdravlja preduzelo je sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, kako bi se sprečilo ugrožavanje zdravlja i života ljudi.

U Ministarstvu zdravlja uvedeno je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, radi koordinacije aktivnosti sa svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže, a direktorima zdravstvenih ustanova naloženo je da oslobode odgovarajući broj postelja, zbog eventualnog prijema >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ugroženih i povređenih građana.
Ministarstvo zdravlja je u stalnoj komunikaciji sa svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže i prati situaciju u vezi sa pojavom eventualnih oštećenja uzrokovanih vremenskim nepogodama, kako bi se omogućilo nesmetano pružanje zdravstvene zaštite za sve naše građane.
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, zbog opasnosti od poplava, naložilo je da se iz bezbednosnih razloga odlože sve aktivnosti koje su planirane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, a tiču se takmičenja i smotri učenika, nastave u prirodi, izleta, poseta i ekskurzija, kao i svih drugih vannastavnih oblika vaspitno-obrazovnog rada koji predviđaju okupljanje dece i učenika.
Izvor: telegraf.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.