Ministarka Zorana Mihailović pustila u saobraćaj most preko Jadra

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Zorana Mihailović pustila u saobraćaj most preko Jadra

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pustila je danas u saobraćaj rekonstruisani most na Jadru kod Draginca, koji je u maju 2014. godine oštećen u poplavi.

Ona je poručila da su mostovi simboli zajedništva i prijateljstva, a da je draginački most preko Jadra značajan za više od 8.500 građana iz ovog i desetak okolnih mesnih zajednica.

- Od danas Jadrani više neće trošiti kilometre i vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obilazeći i prelazeći preko privremenog prelaza. Vlada Srbije nije uradila samo ovaj most, pre dva dana smo pustili i most u Trgovištu, a za dve godine uradili smo 276 mostova. Kada bismo ih spojili, to je oko 15 kilemetara mostava, za dve godine - rekla je Mihajlovićeva i najavila da će u ovoj godini biti izgrađeno još 20 mostova.

Ona se zahvalila meštanima na strpljenju i poručila da će samo u Mačvanskom okrugu država u 2016. uložiti milijardu dinara u putnu infrastrukturu.

Rekonstrukcija mosta, dugog 49 i širokok 8,5 metara, koji povezuje građane iz nekoliko sela u gornjem Jadru sa valjevskim putem, najkraćom vezom sa Loznicom, počela je u oktobru prošle godine. Za popravku draginačkog mosta koji 22 meseca nije korišćen za saobraćaj, bili su zaduženii „Putevi Srbije“, a država je za taj posao izdvojila oko 58 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Izgradnja fruškogorskog koridora počinje ove godine"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2016

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potvrdila je danas u Šapcu da će izgradnja fruškogorskog koridora koji povezuje Šabac, Rumu i Novi Sad početi do kraja godine..."Pre nekoliko meseci raspisali smo javni poziv za odabir projektanta i način finansiranja fruškogorskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.