Milijarda za obnovu privrede na poplavljenim područjima

Izvor: Beta, 14.Jun.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarda za obnovu privrede na poplavljenim područjima

BEOGRAD, 14. juna 2014. (Beta) - Vlada Srbije donela je u subotu odluku da izdvoji milijardu dinara pomoći za obnovu privrede na poplavljenim područjima.

Sredstva će preko Programa Fonda za razvoj Srbije po povoljnim uslovima moći da koriste privredni subjekti za kupovinu nove i remont oštećene opreme, sanaciju objekata i finansiranje trajnih obrtnih sredstava, saopšteno je iz Vlade.

Krediti će biti odobravani do visine procenjene štete, s rokom otplate do sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << godina za investicione kredite i do četiri godine za kredite za trajna obrtna sredstva. Kamatna stopa je 1,5 odsto godišnje.

Maksimalan iznos jednog korisnika sa povezanim licima može biti do 1,85 miliona dinara i ne može biti veći od visine procenjene štete.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.