Milenković (MUP): Od danas nove obilne padavine, preti novi poplavni talas

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jun.2023, 11:34

Milenković (MUP): Od danas nove obilne padavine, preti novi poplavni talas

  U Srbiji se otklanjaju posledice poplava, ali preti novi talas izlivanja, jer se od danas očekuju nove obilne padavine,, izjavio je Miloš Milenković iz Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za vanredne situacije. Milenković je za RTS rekao da nema ugroženih, ali da su odsečeni neki putni pravci. Od 26. maja do danas evakuisano je 76 ljudi, a pripadnici MUP imali su oko 500 intervencija. Proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine. Javno preduzeće “Srbijavode” izdalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je naredbu o uvođenju vanredne odbrane od poplava na vodnoj jedinici “Ibar Kraljevo-Novi Pazar”. Na tom području uvedeno je i 24 časovno dežurstvo nadležnih službi na tom području, a kod Kraljeva Sektor za vanredne siruacije preventivno je postavio mobilne bedeme. Milenković je naveo da su u prethodnih 12 časova, osim u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću, pripadnici MUP i Sektora za vanredne situacije bili angažovani na 21 intervenciji. On je rekao da je naglasak bio na crpljenju vode, dodavši da je evakuisana još jedna osoba na teritoriji opštine Aleksinac. Prema njegovim rečima, pravovremena preventiva zajedno sa reakcijom i operativnim angažovanjem pripadnika MUP i drugih snaga sistema je za sada dala adekvatan rezultat. Izvor: FoNet  The post Milenković (MUP): Od danas nove obilne padavine, preti novi poplavni talas appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna odbrana od poplava u Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jun.2023

Javno preduzeće “Srbijavode” proglasilo je danas vanrednu odbranu od poplava i celodnevno dežurstvo nadležnih službi od Novog Pazara do Kraljeva. “Vanredna situacija je proglašena u 32 grada i opštine u Srbiji, očekuje se nove obilne padavine i novi talas izlivanja”, izjavio je jutros...

Nastavak na SandzakPress.net...

MUP: Iz poplavljenih područja evakuisano 75 osoba

Izvor: Danas, 16.Jun.2023, 09:22

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, nakon obilnih padavina tokom noći evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja u različitim delovima Srbije, a trenutno je na snazi ukupno 37 vanrednih situacija, saopštio je MUP.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.