Milanović: Sagradićemo sve kuće

Izvor: B92, 09.Jul.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Sagradićemo sve kuće

Zagreb -- Hrvatski premijer Zoran Milanović obišao dva sela u Posavini koja je u maju zadesila poplava i nezadovoljnim meštanima poručio da će sve biti ponovo sagrađeno.

"Do zime će biti sagrađeno, a na proleće i potpuno dovršeno. Vidim da se radi", rekao je Milanović nakon obilaska Rajevog Sela i Gunje, u društvu ministarke gradjevine i prostornog uredjenja Anke Mrak Taritaš.

Premijer je naglasio da "potpuno razume" stanovnike stradalog područja koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezadovoljni dinamikom obnove, ali dodao da "brže ne može".

Prema njegovim rečima, obnova "ide kako treba, ali za sve treba vremena", prenela je agencija Hina.

"Nemamo iskustva za sve ovo. Ja sam zadovoljan. Nismo nijednog trenutka maknuli fokus sa svega što se ovde dogadja", tvrdi Milanović, uz poruku da će osobe čija je imovina stradala u poplavama dobiti sve što im pripada.

Resorna ministarka je podsetila da je na stradalom području kao opasno za život označeno 666 kuća i ponovila da u Ministarstvu procenjuju da će za rušenje biti tek oko 150 kuća, dok će se preostale obnoviti.

Kako je precizirala, na mestu kuća koje će biti srušene gradiće se tipske kuće za koje su već napravljena idejna rešenja.

Navela je i da je država maksimalno skratila rokove za javnu nabavku kako bi obnova započela što pre i naglasila da su javni konkursi transparenti.

"Naša ideja je da što više firmi radi, jer što ih je više, čitav posao će biti brže gotov", zaključila je Mrak Taritaš.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milanović u Posavini: Sve kuće biće sagrađene do zime

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2014

Hrvatski premijer Zoran Milanović obišao dva sela u Posavini koja je u maju zadesila poplava i nezadovoljnim mještanima poručio da će sve biti ponovo sagrađeno. "Do zime će biti sagrađeno, a na proljeće i potpuno dovršeno. Vidim da se radi", rekao je Milanović nakon obilaska Rajevog Sela...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.