Mikser u humanitarne svrhe

Izvor: Blic, 20.Maj.2014, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikser u humanitarne svrhe

Mikser festival će biti održan u skraćenom terminu od 5. do 8. juna, a sav prihod od karata za muzički program Festivala biće uplaćen u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u Srbiji, najavili su danas organizatori.

Svi kapaciteti Mikser Housa su, kao i prethodnih dana, u funkciji pružanja podrške sugradjanima i ljubimcima koji se nalaze u prihvatilištima i nastavlja se akcija prikupljanja potrepština.

Trenutno je u toku akcija prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bojica, flomastera, papira, knjiga i interaktivnih igračaka, neophodnih za rad psihologa sa decom u prihvatilištima, a i dalje se prikupljaju i stvari za ljubimce, dok su trenutno najpotrebnije pincete, jod i praškovi protiv buva i krpelja.

Momci i devojke iz Udruženja studenata Beograda već drugi dan kuvaju obroke u kuhinji Miksera, a svi kojima je potreban prostor i podrška u pomaganju sugradjanima, mogu da se jave putem Misker Beograd Fejsbuk stranice, Tvitera ili putem mejla office@mikser.rs.

Festival će svoje programe u okviru ovogodišnje teme "Održiva utopija" aktuelizovati i staviti u funkciju gradjanske solidarnosti i udruživanja.

Pored konkretnih akcija prikupljanja pomoći i novčanih sredstava za nastradale, oznaku "Solidarnost!" na Mikser festivalu nosiće i edukativni i debatni programi platforme "Mikser razgovori".

Na panelima i diskusijama posebna pažnja će biti usmerena ka temama solidarnosti i angažovanosti gradjana, doprinosu i značaju pojedinaca i struka u rešavanju problema u društvu, kao i ulozi medija i društvenih mreža u aktiviranju civilnog sektora.

Kulturna organizacija Mikser će novi program festivala objaviti u ponedeljak, 26. maja, a svi koji su do sada kupili karte za muzički program, ukoliko žele, mogu ih zameniti za novac u Mikser Housu.

Sav prihod od paketa karata, koje su dostupne na prodajnim mestima Eventima po ceni od 1.000 dinara, kao i prihod od pojedinačnih ulaznica, čija će cena biti 300 dinara i kupovaće se na samom festivalu, ići će u fond za pomoć stanovništvu stradalom u poplavama u

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.