Mihajlović: Sanacija prioriteta bez odlaganja

Izvor: RTS, 11.Dec.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Sanacija prioriteta bez odlaganja

Zorana Mihajlović tvrdi da će, uprkos smanjenim budžetima, svi prioritetni poslovi u sanaciji posledica majskih poplava biti završeni bez ikakvih kašnjenja i odlaganja.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da su "ova vlada, odnosno resorno ministarstvo, odredili prioritete koji se tiču obnove putne i železničke infrastrukture".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Tu neće biti nikakvih kašnjenja niti odlaganja", rekla je Mihajlovićeva novinarima posle otvaranja nove Samsungove laboratorije znanja na Fakultetu tehničkih nauka (FTN).

Napominjući da prethodnih godina nisu pravljeni prioriteti prilikom planiranja budžeta, Mihajlovićeva je istakla da će ono što nije prioritetno morati da sačeka 2016. godinu da bude urađeno.

"Izaći ćemo na kraj i završićemo sve što je potrebno i što je najvažnije", naglasila je Zorana Mihajlović.

Dodala je da je u uslovima ekonomske krize, kao i imajući u vidu da smo ove godine imali katastrofalne poplave, to znatno uticalo na društveni bruto proizvod.

Otvarajući laboratoriju znanja na FTN, koju čine dve učionice sa najsavremenijom Samsungovom kompjuterskom opremom, Mihajlovićeva je naglasila da je takva investicija jedan od najboljih načina da se mladi stručnjaci zadrže u Srbiji.

"Vlada Srbije bori se i očekuje da mladi ljudi ostanu u našoj zemlji, a ovo je pravi način da ih zadržimo," naglasila je ministarka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.