Mere vanredne odbrane

Izvor: S media, 06.Mar.2010, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mere vanredne odbrane

Mere vanredne odbrane od poplava sprovode se na Velikom Timoku kod Trnavca, na brani "Bovan" kod Aleksinca na Pustoj reci, na Trnacskoj reci, kao i na Moravici kod Aleksinca, saopštilo je danas preduzeće "Srbijavode".

Mere redovne odbrane preduzimaju se na Velikom Timoku, na ušću Jaseničke reke i na Crnom Timoku u Zaječaru, na desnoj obali Dunava kod Smedereva, na Mlavi od Kostolca do Petrovca, na desnoj obali Save kod Šapca i na Velikoj Moravi kod Žabarskog mosta, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kao i na pritokama Jezava, Jasenica, Rača i Lepenica.

U toku su i mere odbrane od unutrašnjih voda na područjuma sa izgradjenim sistemima za odvodnjavanje na području Negotinske nizije, Smedereva, Mlave, Mačve, Uba i Smederevske Palanke.

Prema saopštenju, "u cilju obezbedjenja uslova za bezbednu evakuaciju eventualnih novih poplavnih talasa u toku je evidencija stanja odbrambenih linija i zaštitnih objekata na Velikom Timoku na lokalitetima na kojima su zabeleženi problemi usled visokih vodostaja, na lokalitetima odbrambenog nasipa Crnog Timoka, na kojima su zabeležena oštećenja usled izlivanja Belog Timoka, na reci Mlavi i Tamnavi".

U saopštenju se takodje navodi da su vodostaji na većini reka u Srbiji u stagnaciji i blagom opadanju, osim na Dunavu kod Smedereva gde je u manjem porastu i na Savi kod Šapca gde je u stagnaciji i blagom porastu, što je slučaj i sa najnizvodnijim delom Velike Morave.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.