Manje poplave zbog pljuskova

Izvor: Kurir, 18.Jun.2014, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje poplave zbog pljuskova

BEOGRAD - Situacija zasad pod kontrolom.

Narednih dana očekuju se obilne padavine, koje bi u pojedinim mestima mogle dovesti i do manjih poplavnih talasa. Naime, od danas pa sve do kraja nedelje očekuju se lokalni pljuskovi u centralnoj, zapadnoj i južnoj Srbiji. Bojan Tomić, zamenik načelnika Uprave za upravljanje rizikom, kaže za Kurir da se u ovim delovima Srbije sve do subote očekuju lokalni pljuskovi.

- Lokalne padavine mogu izazvati na vodotokovima bujičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << karaktera kratke nagle poraste vodostaja. U kritičnim delovima naše ekipe su na terenu, svi su obavešteni i zasad je sve u redu - kaže Tomić.

Iz Hidrometeorološkog zavoda upozoravaju na porast vodostaja na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Toplici, Jablanici, na Nišavi i Vlasini.

- Vodostaji će biti u porastu, ali bez prevazilaženja granica - poručuju u Hidrometeorološkom zavodu.

Zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Niša Žarko Ranković juče je rekao da su gradske institucije u pripravnosti zbog najave obilnijih padavina.

(D. T.)
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.