LJIG JOŠ BEZ VODE ZA PIĆE

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJIG JOŠ BEZ VODE ZA PIĆE

LJIG - U Ljigu ni danas, ni 12. dana od nevremena i poplava, nema vode za piće iz gradskog vodovoda, rečeno je u Opštinskom kriznom štabu.

"Stabilizovalo se snabdevanje tehničkom vodom koja nije za piće, a građani se pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni ili kupuju flaširanu vodu", rekao je sagovornik agencije Beta.

On je dodao da se ne može pouzdano reći kada će Ljižani dobiti vodu za piće iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gradskog vodovoda jer to sada zavisi od hemijskih i bakterioloških analiza vode, pa se čekaju "tri uzastopna ispravna uzorka".

Cevovod koji Ljig povezuje sa postrojenjem za preradu vode sa izvora istoimene reke u selu Ba, ispod planine Rajac, dugačak je oko 15 kilometara, a na 16 mesta prelazi vodotoke koji su posle padavina 22. i 28. maja pričinili štetu od preko milijardu dinara u Ljigu i nekoliko sela.

Taj cevovod sada je "improvizacijama radnika JKP "Komunalac" osposobljen" za dostavljanje tehničke vode. Iz Vlade Srbije u Ljig još nije stigla nikakva interventna pomoć iako je oštećeno preko 150 domova, uništeno je gotovo 2.000 hektara useva i povrtnjaka, i oko 200 lokalnih i nekategorisanih puteva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.