Kuršumlijskoj opštini prete poplave

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlijskoj opštini prete poplave

Zbog kiše koja neprestano pada 24 sata i naglog topljenja snega na planinama, u kuršumlijskoj opštini preti opasnost od poplava, rekao je predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić

Vidić je izjavio za agenciju Beta da nivo reke Toplice naglo raste od jutros, kao i da su na terenima sve raspoložive mašine Direkcije za izgradnju i Komunalnog preduzeća.

Reka Toplica je već počela da se izliva iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << korita i da ugrožava okolne njive, a Vidić je upozorio da preti i pojedinim seoskim domaćinstvima koja se nalaze u njenoj blizini.

"Na udaru su seoska domaćinstva koja su i prošle godine bila poplavljena. Sve službe ovdašnjih preduzeća su na terenu u slučaju da bude potrebna zaštita, podizanje bedema i sprečavanja da voda u većoj meri ugrozi seoske kuće", kazao je Vidić.

Pojedina domaćinstva zbog izlivanja potoka sa ovdašnjih planina već danas su u opasnosti od poplava, jer je nivo vode u potocima drastično porastao zbog topljenja snega.

"Od ranog jutra mašine komunalnog preduzeća pokušavaju da spreče da voda prodre do nekoliko domaćinstva u selu Pepeljevac. To su potoci sa planina, koji su neočekivano, naglo nadošli i počeli da se izlivaju po dvorištima, putevima i njivama", kazao je Vidić.

Nivo vode u rekama Kosanica, Toplica i Banjska, za karatko vreme je porastao za više od pola metra.

Vidić je najavio da će se ako bude potrebno sastati i opštinski štab za vanredne situacije, a od danas je uvedeno i danonoćno dežurstvo, zbog opasnosti izlivanja tri reke u opštini Kuršumlija, u kojima nivo vode neprestano raste.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.