Kuće građanima Krupnja dar od srca UAE

Izvor: Press, 01.Nov.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuće građanima Krupnja dar od srca UAE

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Džuma Rašid Sejf Zajid Al Daheri istakao je danas, povodom obilaska radova na izgradnji kuća namenjenih porodicama čiji je dom uništen tokom majskih poplava u Krupnju, da se radi o donaciji prijateljskom srpskom narodu.
On se zahvalio Vladi Srbije i UNDP na podršci u realizaciji ovog projekta, za koji je rekao da je donacija i poklon šeika Al Najhana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

"Mi jako volimo srpski narod i želimo da budete srećni", podvukao je ambasador UAE dodajući da se radi o poklonu od srca.

On je kazao da će narod UEA uvek biti uz veoma bliske srpske prijatelje i izrazio nadu da se nepogoda, kakve su bile poplave, više nikada neće ponoviti.

Stalna predstavnica UNDP u Srbiji Irena Vojčakov Solorano kazala je da je ova organizacija zadovoljna što može da pomogne žrtvama poplava, time što će izgraditi 17 kuća zajedno sa Vladom Srbije i u saradnji sa UAE.

Takođe je najavila da će se raditi i na izgradnji brana koje će u budućnosti sprečiti bujične vode koje su poplavile region.

Vojčakov Solorano je dodala da će UNDP raditi i na izgradnji drugih kuća i pomoći svih ostalih 24 opština koje su pretrpele velike štete u majskim poplavama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište u Krupnju u pratnji ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, direktora Vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenog područja Marka Blagojevića, kao i predsednika opštine Krupanj Radeta Grujića.

Vučić je, tom prilikom, izjavio da će do zime, prema obećanju, biti obnovljene i izgrađene kuće i najavio dalju pomoć meštanima u gorivu, đubrivu, beloj tehnici...

Vučić se još jednom posebno zavalio šeiku UAE Mohamedu bin Zajedu, UN i EU na pomoći koju pružaju ne samo ovde, već širom Srbije gde su se dogodile poplave.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRUPANJ: UAE od srca darovali kuće građanima!

Izvor: Kurir, 01.Nov.2014

Mi jako volimo srpski narod i želimo da budete srećni", podvukao je ambasador UAE dodajući da se radi o poklonu od srca, rekao je ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid Sejf Zajid Al Daheri..KRUPAN-  Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Džuma Rašid Sejf Zajid Al Daheri istakao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.