Kroz lekciju o požarima u Australiji osnovci iz Kovina uče ekologiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2020, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroz lekciju o požarima u Australiji osnovci iz Kovina uče ekologiju

Projekat "Australija u plamenu" učenika kovinske "Zmajeve" osnovne škole, realizovan je odmah nakon zimskog raspusta. Učenici starijih razreda su korišćenjem IKT na časovima tehnike i tehnologije došli do relevantnih i upozoravajućih podataka o kataklizmi požara, a sada i poplava, koja je opustošila teritoriju veličine Nemačke i nenadoknadivim gubicima ljudskih života, životinja i biljaka od kojih mnogima preti izumiranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako naučnici tvrde požari u Australiji su samo nagoveštaj onoga što će svet doživeti sa porastom temperatura, u čemu je od presudnog značaja upravo održivi razvoj i primena ekološke tehnike i tehnologije, zaključili su učenici.

"Rezultate svog rada đaci su prezentovali u formi kratkih video radova koje su postavili na internet platformi čime su ih učinili dostupni svima sa nadom da će imati uticaja na ekološku odgovornost. Aktuelnost događaja, posebno u danima kritičnog zagađenja vazduha kod nas, bili su veoma provokativna tema projekta čijom obradom se kod učenika razvija empatija, što je imalo poseban vaspitno – obrazovni uticaj na đake", kaže njihov nastavnik Dejan Kreculj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.