Krizni štab napustio kancelarije u Šapcu

Izvor: Kurir, 17.Jun.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krizni štab napustio kancelarije u Šapcu

ŠABAC - Štab za vanredne situacije koji je u Šapcu početkom poplavnog talasa formirala republička vlada od danas nije u zgradi lokalne samouprave.

Članovi tog štaba napustili su dve kancelarije i salu za sastanke, nakon 30 dana boravka u njima, pošto grad Šabac nije na spisku mesta u kojima vanredne mere ostaju na snazi.

U tom gradu funkcionisala su dva štaba - jedan koji je usmenim putem formirao premijer Aleksandar Vučić u noći između 16. i 17. maja, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << drugi koji je formirala gradska Skupština po zakonima o vanrednim merama.

Većinu članova štaba koji je formirala Vlada činili su članovi SNS, koji je opoziciona stranka u tom gradu.

Komandant tog štaba bio je šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić, zatim general Ljubiša Diković, a posle njegovog odlaska iz Šapca mesto je preuzeo Boban Birmančević iz SNS.

Šef štaba koji je formirala lokalna samouprava bio je bivši gradonačelnik Miloš Milošević (ZZS), kojeg je premijer smenio sa te dužnosti 16. maja, a sada je to mesto preuzeo novi gradonačelnik Nebojša Zelenović (ZZS).

Vlada Srbije odlučila je danas da ukine vanrednu situaciju na teritoriji 15 opština i gradova koji su bili pogođeni poplavama, saopšteno je nakon sednice vlade.

Na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se vanredna situacija ukine na teritoriji Šapca, Sremske Mitrovice, Koceljeve, Vladimiraca, Ljiga, Uba, Lajkovca, Osečine, Mionice, Paraćina, Svilajnca, Smederevske Palanke, Trstenika, Kosjerića i Šida.

Vanredna situacija je ostala na snazi na teritoriji opština Ljubovija, Bajina Bašta, Mali Zvornik, Krupanj i Obrenovac.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.