Kritična noć u Zagrebačkoj županiji

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritična noć u Zagrebačkoj županiji

U šest sela na poplavljenom području Zagrebačke županije proglašena je evakuacija, ali većina stanovnika ne želi da napusti svoje domove, prenose jutros hrvatski mediji.

Na nekoliko mesta kod Velike Gorice nedaleko od Zagreba probijeni su nasipi, a stanovništvo uz pomoć vojske i vatrogasaca nasipima pokušava da zaustavi prodiranje vode u delove koji još nisu poplavljeni.

U Zagrebačkoj županiji protekla noć bila je kritična, ali, prema informacijama nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << službi, vodena bujica se danas smiruje.

Jedan stariji muškarac koji je pomagao u odbrani od poplava, nastradao je sinoć kada je na njega neleteo kamion koji je dovozio pesak za gradnju nasipa u poplavama pogođenom Donjem Črnkovcu kod Velike Gorice.

Na području opštine Rugvica izmeren je najviši vodostaj Save od kada se meri - oko 980 centimetara. Hrvatski mediji prenose da su pojedina sela ostala u potpunom okruženju vode. U utvrđivanju nasipa učestvuju pripadnici civilne zaštite, vatrogasci, radnici Hrvatskih voda i pripadnici vojske.

Ugrožena područja sinoć je posetio ministar finansija Ivan Šuker, a jutros premijerka Jadranka Kosor.

"Najteže je u Bukevju koje je odsečeno od sveta. Mnogi naprosto ne žele da napuste svoje domove. Pokušavamo da odbranimo ono što se da odbraniti, nadiranje vode prema kućama", rekao je novinarima Šuker.

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do smirivanja stanja na poplavljenom području Zaprešića nedaleko od Zagreba, a do pogoršanja na području Zagreba.

Na sisačkom području su ugrožena naselja uz Savu na delovima gde je nasip nedovoljne visine. Osim Save, izlile su se i Mura, Sutla, Kupa i Lonja.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Besana noć zbog poplava u Hrvatskoj

Izvor: Mondo, 21.Sep.2010

U šest sela na poplavljenom području Zagrebačke županije proglašena je evakuacija, ali većina stanovnika ne želi da napusti svoje domove, prenose jutros hrvatski mediji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.