Kraljevo:Izabran novi gradonačelnik

Izvor: B92, 20.Jun.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo:Izabran novi gradonačelnik

Kraljevo -- Skupština Kraljeva je danas većinom glasova odbornika izabrala Tomislava Ilića (NS), za novog gradonačelnika.

Za njega je, od ukupno 70, glasalo 44 odbornika, a 18 njih je bilo uzdržano. Tomislav Ilić, novi gradonačelnik Kraljeva, u svom ekspozeu naveo je nekoliko ključnih problema u Kraljevu koji moraju hitno da se rešavaju.

"Štete koje su nastale nakon poplava moraju biti što pre sanirane, kako bi se građani vratili u svoje domove. Potrebno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uraditi reorganizaciju Gradske uprave, unaprediti Dom zdravlja, završiti vodosnabdevanje i kvalitetno realizovati budžet grada”, naveo je Ilić.

Novi gradonačelnik je rekao da urbana regeneracija u Dositejevoj ulici, gde su zgrade oštećene u zemljotresu pre četiri godine, mora da započne što pre, kao i da ove godine moraju biti završene započete izgradnje drumskog mosta preko Ibra i Hala sportova.

Kritike opozicije su bile upućene zbog nedovoljno pojašnjenog ekspozea, odnosno zato što je za realizaciju tih planova potrebno nekoliko mandata, a ne jedan, koji je Tomislav Ilić dobio.

Prethodni gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović početkom juna je podneo ostavku na to mesto, zbog, kako je naveo, zdravstvenih razloga. Jovanović je kao gradonačelnik izabran kao kandidat SNS-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izabran novi gradonačelnik Kraljeva

Izvor: Radio 021, 20.Jun.2014

Skupština Kraljeva je danas većinom glasova odbornika izabrala Tomislava Ilića (NS), za novog gradonačelnika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.