Kosor: Rebalans zbog referenduma

Izvor: B92, 29.Jun.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor: Rebalans zbog referenduma

Zagreb -- Predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor najavila je rebalans državnog budžeta da bi se skupila sredstva za sprovođenje referenduma o izmenama Zakona o radu.

"Glavne stavke u tom rebalansu biće osiguranje novca za referendum i nadoknada seljacima i svima kojima su poplave nanele ogromne štete", rekla je Kosor.

Ona je rekla da će rebalans biti tokom leta, ali ne i kome će se rebalansom srezati sredstva. Prema njenim rečima, o svim predlozima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se tek razgovarati unutar vladajuće koalicije.

Kosor očekuje i da sindikati što pre predaju potpise za održavanje referenduma da bi oni mogli da budu provereni i da se organizovala dalja priprema referenduma.

Upitana da li razmišlja o povlačenju predloga izmena i dopuna Zakona o radu čime bi se izbeglo raspisivanje referenduma, Kosor je rekla da predlog izmena Zakona o radu još nije uvršćen u dnevni red Sabora, ali jeste u saborsku proceduru.

Sindikati u Hrvatskoj su u dvonedeljnoj akciji prikupili više od 720.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv vladinih izmena Zakonu o radu. Oni smatraju da bi izmenama koje predlaže Vlada mogao da bude uništen sistem kolektivnog pregovaranja.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.