Koš za sreću prikupio sredstva za novi dom porodice Rajković

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 23:50

"Koš za sreću" prikupio sredstva za novi dom porodice Rajković

Drugu godinu zaredom Udruženje Koš za sreću uspelo je da prikupi donaciju od koje će jedna socijalno ugrožena, višečlana porodica dobiti novi dom.

Na utakmici Koš za sreću 26. juna na Kalemegdanu prikupljeno je 2.123.324 dinara, odnosno oko 18.148 evra za novi dom porodice Rajković iz sela Petrovčić u opštini Surčin.

Koš za sreću je humanitarna akcija koja se prvi put održala pre skoro deceniju, 2014. godine kada su prikupljana sredstva nakon velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << majskih poplava.

Udruženje Koš za sreću je pomagalo Prvo srpsko društvo za disleksiju, učestvovalo u kupovini respiratora tokom kovid pandemije, u izgradnji fabrike za preradu voća i pravljenje sokova u Gračanici...

Mozzart fondacija je u poslednje dve godine podržala humanitarni meč i od osme i devete utakmice Koš za sreću je u rasponu od godinu dana prikupljeno čak 4.392.097 dinara, odnosno oko 37.539 evra.

Rezultat nebitan u utakmici za porodicu Rajković: Sjajna scena, Sonja Vasić, Čabarkapa, Savanović na terenu... Birčević, Tejić, Pot i Jeremić napravili put Gruboru do MVP priznanja

Utakmica 2022. na Kalemegdanu promenila je život porodici Stojićević iz Prhova kraj Pećinaca koja je dobila novi dom i znatno bolje uslove za život.

Deda Radovan, majka Svetlana i dečaci Kristijan, Marko, Milan i Bojan su dobili osmehe poput onog na logotipu Koša za sreću, a uskoro će još jednoj porodici biti promenjen život.

Mozzart Koš za sreću će prikupljeni fond usmeriti za novi dom Petrovčića, porodicu koju čine otac Dejan, majka Nina i deca Jana (15), Petra (13) i Simeon (10). Dejan i Nina nisu stalno zaposleni. Dejan je radio kao dostavljač, ali je zbog kile morao da napusti posao i sada drži privatne časove matematike i fizike, te tako izdržava porodicu.

Nina ima ozbiljne zdravstvene probleme, preživela je nekoliko moždanih udara. Zbog takvog stanja ona nije u mogućnosti da radi. Zdravstvene probleme ima i Simeon (10) koji boluje od selektivnog mutizma i ima poremećaj ponašanja.

Pored privatnih časova koje Dejan drži, porodica živi i od dečijeg dodatka koji dobija od države. Rajkovići su primali i socijalnu pomoć, ali je trenutno ukinuta.

Rajkovići su ceo život bili podstanari, a u jednom stanu u kojem su živeli dogodio se i požar. Rešeni da više ne žive takvim životom, pre dve godine su kupili nezavršenu kuću sa 20 ari placa u selu Petrovčić, u opštini Surčin, i tako konačno stekli svoj dom. Međutim, uslovi su izuzetno loši, a prihod od humanitarnog meča 26. juna će to promeniti.

"Misija uspešna, Rajkovići dobijaju novi dom! Ako vas nekada neko bude pitao šta ste radili jedne večeri na Kalemegdanu, jednog kasnog juna, slobodno recite nešto lepo. Posle ne tako lepih stvari kojima smo svedočili u periodu iza nas ljubav kao osnovna poruka devetog Koša za sreću trebalo bi da nas podseti šta je ono zaista važno. I zbog toga želimo da podelimo ljubav svima vama koji ste na bilo koji način bili deo ove priče i pre svega LJUBAV za porodicu Rajković iz Surčina koja će zahvaljujući dovoljnom broju donacija dobiti novi dom. Hvala svima, još 300 i nešto puta spavamo i onda smo ponovo na terenu da slavimo deceniju ljubavi kroz Koš za sreću", objavili su iz Udruženja Koš za sreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.