Koordinatorka UN: Neverovatne razmere štete

Izvor: Press, 24.Maj.2014, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koordinatorka UN: Neverovatne razmere štete

Vojačkova Solorano je helikopterom obišla poplavljena područja u Srbiji i naselja ugrožena klizištima.
Eksperti UN mogli su da se uvere i u razmere štete u rudarskom basenu Kolubara, gde su kopovi pretvoreni u jezera.
Vojačkova Solorano rekla je da će timovi UN-a narednih dana biti na terenu, kako bi učestovovali u proceni štete i pomogli Vladi Srbije da se izgradi sistem koji će moći bolje da reaguje u ovakvim situacijama.
"Pre svega mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pomažemo vladi i Crvenom krstu da dostave pomoć koja je sada potrebna, ali će doći i naši stručnjaci za klizišta i poplave, koji su videli ovakve situacije u drugim delovima sveta i koji znaju kako da se sa tim nose, i na duge i na kratke staze, kako bi pomogli da se izgradi sistem odbrane, ali i kako bi se povećao kapacitet zajednice, tako da sledećeg puta zna šta da radi i kako da se nosi sa situacijom", rekla je stalna koordinatorka UN-a u Srbiji. 
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Koordinatorka UN: Neverovatna šteta

Izvor: B92, 24.Maj.2014

Beograd -- Stalna koordinatorka Ujedinjenih nacija u Srbiji Irena Vojačkova Solorano ocenila je da su "razmere štete od poplava u Srbiji prosto neverovatne"...Vojačkova Solorano je helikopterom obišla poplavljena područja u Srbiji i naselja ugrožena klizištima...Eksperti UN mogli su da se uvere...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.