Komisija za štete od poplava razmatrala zahteve šest opština

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za štete od poplava razmatrala zahteve šest opština

Beograd - Komisija za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda razmatrala je danas zahteve šest lokalnih samouprava za naknadu štete nastale nakon majskih poplava.

Kako se navodi u saopštenju, komisija, kojom predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razmatrala je zahteve opština Aleksinac, Žitorađa, Blace i Svrljig, kao i gradova Smederevo i Čačak za pružanje pomoći i nadoknadu štete koja je nastala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << usled elementarnih nepogoda.

Pročitajte još Čačak: Poplavljeni sutra blokiraju magistralu Čačak - Užice

Komisija je konstatovala da je opština Aleksinac utvrdila štetu u iznosu od 94,28 miliona dinara, opština Žitorađa 93,71 milion dinara, opština Blace 228,95 miliona, opština Svrljig 101,30 milion, Grad Smederevo 59,04 miliona i Grad Čačak 64,47 miliona dinara.

Ove zahteve za nadoknadu štete, koja nije posledica majskih poplava, već je nastupila naknadno, Komisija će dostaviti Ministarstvu finansija koje će utvrditi mogućnosti, visinu i dinamiku isplate sredstava ovim korisnicima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.