Knjiga solidarnosti

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga solidarnosti

U akciji "Knjiga solidarnosti" koju Radio Beograd organizuje preko četrdeset godina, Kladovskoj biblioteci "Centar za kulturu" uručeno je više od hiljadu knjiga prikupljenih od mnogobrojnih darodavaca, izdavača i pisaca.
U majskim i septembarskim poplavama Kladovska biblioteka je opustošena. Nestalo je preko četiri hiljade naslova, a prostorije gde su knjige čuvane i dalje su pune vlage i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << memle. Zbog toga je odluka programskog saveta "Knjige solidarnosti o poklonu od preko hiljadu knjiga obradovala sve u biblioteci.

"Ova dugogodišnja akcija donosi radost mnogim gradovima, mnogim bibliotekama i korisnicima", rekla je Žaklina Nikolić, direktor Kladovske biblioteke prilikom uručenja poklon paketa knjiga.
Preko hiljadu knjiga mnogo znače našoj kući. Svaka knjiga ima svog čitaoca, tako da će i ovi novi naslovi već od danas naći svoje korisnike.
Kladovska biblioteka u dečjem i odeljenju za odrasle, broji oko 44 hiljade naslova. U ovoj akciji dobili su školsku lektiru i beletristiku koja se najviše čita.
"Nadamo se da je Knjiga solidarnosti i ovog puta došla u prave ruke i da će pomoći u razvoju čitalačke kulture u ovom kraju", kaže Mihailo Šćepanović urednik Programske akcije "Knjiga solidarnosti" u Kladovu, i dodaje da je ovim poslata poruka mnogima koji mogu da pomognu i da se odzovu ovoj plemenitoj i humanoj akciji.
Pomoć je, kaže, naročito potrebna manjim opštinama i siromašnim sredinama.
Knjiga solidarnosti obišla je i najnaseljenije mesto u opštini Kladovo, selo Podvršku, gde su takodje poklonjene knjige za tamošnju školsku biblioteku.
rts.bor@rts.rs
+381 30 423 653
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.