Kenija: Poplave odnele 65 života

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija: Poplave odnele 65 života

Broj žrtava poplava koje su pogodile Keniju povećan je na 65, pošto je poginulo još pet osoba, među kojima troje dece, vraćajući se sa svadbe iz Tanzanije.

Pet osoba je noćas poginulo kada je vozilo u kom su se nalazili odnela bujica, navela je policija.

U obasti Vest Pokot poplavama i klizištima pogođeno je između 80.000 i 120.000 ljudi. Samo u toj oblasti život su, prema rečima guvernera, izgubile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 52 osobe, preneo je AP.

"Izgubio sam troje dece", rekao je jedan od stanovnika Vilijam Lokapel. On je prepričao kako je sa suprugom uspeo da se izvuče, zajedno sa još jednim detetom, nakon što im je klizište zatrpalo kuću dok su spavali.

Obilne padavine u ovo doba godine u Keniji nisu uobičajene.

Kenijski Crveni krst je upozorio da bi pojedini delovi zemlje i ove nedelje mogli da se suočavaju s razornim poplavama. Evakuacija stanovništva se nastavlja.

Oni smatraju da su ove nepogode posledica rekordne porasti temperature u Indijskom okeanu proteklih nekoliko nedelja, što je prouzrokovalo poplave i u Južnom Sudanu i Somaliji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.