Izvor: B92, 14.Jan.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija: Poplave odnele 38 života

Najrobi -- Najmanje 38 osoba poginulo je u poplavama u Keniji, a više od 40.000 ljudi moralo da napusti svoje domove, saopštio je u Najrobiju Crveni krst.

Nakon obilnih kiša, reka u oblasti Malindi, na severoistoku zemlje, promenila je usled poplava tok i poplavila useve kukuruza, glavne hrane u Keniji. Crveni krst je istakao da je za pogođeno stanovništvo neophodna pomoć.

Najteže je pogođena severna, inače neplodna oblast Turkana, gde je život izgubilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osam osoba, a poplave su odnele skoro 5.000 kuća.

Obilni pljuskovi na istoku Afrike uzrokovani su globalnim atmosferskim fenomenom El Ninjo.

El Ninjo, što na španskom jeziku znači "dečak", izaziva abnormalno zagrevanje istočnog dela Tihog okeana i ima veliki uticaj na globalne vremenske prilike.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.