Kataklizma u Požegi: Poplavljen vrtić, sve je uništeno FOTO

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 13:46

Kataklizma u Požegi: Poplavljen vrtić, sve je uništeno FOTO

Zbog nevremena praćenog ledom i kišom koje je zahvatilo deo Hrvatske, iza požeških vatrogasaca već je preko 30 intervencija.

Stanovnike je najviše mučila voda koja je probila u stambene objekte širom Požege.

Jaka kiša i led koji su se sručili na grad uzrokovali su i zatvaranje pojedinih puteva.

- Odrađeno je preko 30 intervencija na kojima je učestvovalo 20 vatrogasaca i šest vozila. Po završetku dana oko 23 sata zabeležen je i požar drvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekta, a ta intervencija je završila noćas u 1 sat posle ponoći - kažu iz JVP Požega dodajući da su danas do 11 sati odradili tri intervencije.

Nezapamćeno nevreme pogodilo je i područje grada Orahovice, a posebno opštine Mikleuš i Čačinci.

Kako piše portal ICV, u samo sat vremena na području Čačinaca, gde se konstantno obnavljao olujni kumulonimbus, palo je više od polovine prosečnih mesečnih padavina za maj, odnosno više od 50 litara po metru kvadratnom.

"Ovo što vidimo nije lepa slika, najgore od svega je to što je stradao vrtić i prostorije Fudbalskog kluba Mladost, ali isto tako bitno je da su privatne kuće sigurne. Službe su na terenu, kada se smiri situacija ispumpaćemo vodu, a novac za sanaciju ćemo naći. Bitno je da se situacija smiri i da ne bude gore nego što je sada", rekao je župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Alen Jurenac, načelnik općine Čačinci rekao je da su sinoć ušli u potopljen vrtić i ustanovili da se radi o velikoj šteti.

"Podovi su gotovo potpuno uništeni, nameštaj takođe. Oprema, gotovo sva je uništena. Kad počnemo izvlačiti napolje, videćemo o kakvim se razmerama radi", rekao je on.

Jurenac je dodao i da su imali niz poplavljenih objekata, kao i nekoliko podruma u privatnim kućama.

"Štete na poljoprivrednim površinama ćemo tek ustanoviti, još čekamo da nam se ljudi jave. Očekujemo od županije da proglasi elementarnu nepogodu", istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEZAPAMĆENO NEVREME Delovi Hrvatske pod vodom posle jake oluje, uništen novi vrtić: "Voda je došla do plafona, NE IZGLEDA DOBRO" (FOTO)

Izvor: Blic, 13.Maj.2023

Zbog nevremena praćenog gradom i kišom koje je zahvatilo deo Hrvatske, iza požeških vatrogasaca je od juče od 16.00 časova, kada su im stigli prvi telefonski pozivi, već preko 30 intervencija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.