KINA PONOVO U STRAHU OD STRAŠNOG SCENARIJA: Jangce ponovo buja, prete im razorne poplave

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2020, 10:22

KINA PONOVO U STRAHU OD STRAŠNOG SCENARIJA: Jangce ponovo buja, prete im razorne poplave

Posle novih obilnih padavina, kineska reka Jangce ponovo buja, zbog čega nadležni u Kini strahuju da bi se mogle ponoviti razorne poplave usled kojih je više od 140 ljudi nedavno izgubilo život ili se vodi kao nestalo.

Zbog velike količine padavina, velika brana "Tri klisure" uzvodno kod grada Vuhana u provinciji Hubej, ponovo trpi pritisak - prema izveštaju državne novinske agencije Sinhua, priliv vode u akumulaciono >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jezero iza brane u petak je dostigao ovogodišnji rekord.

Druge reke u slivu Jangcea na više mesta su se izlile iz svojih korita, zbog čega se u Hubeju sprovode mere za odbranu od poplava, navodi AP.

U ruralnim predelima oko jezera Pojang, usevi su se našli pod vodom, a u nekim selima nema tekuće vode i struje.

Poplave u Kini tokom ovog meseca su uništile više od 12.000 kuća, oštetile 380.600 hektara useva i na različite načine pogodile više od 20 miliona stanovnika 24 kineske provincije, većinom na jugu zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.