Jovanović: Problem plavljenja nije rešavan poslednje 3 godine

Izvor: JužneVesti.com, 12.Mar.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Problem plavljenja nije rešavan poslednje 3 godine

Lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu i nekadašnji izvršni direktor niške Direkcije za izgradnju Branislav Jovanović kaže da je kompletna kanalizaciona infrastruktura u Radnoj zoni “Donje Međurovo” izgrađena, ali da 3 godine niko nije izgradio jednu trafo-stanicu koja bi rešila problem.

Jovanović tvrdi da je pomenuta trafo-stanica poslednjih godina bila u planovima izgradnje, ali da ta investicija nikada nije realizovana.

Ništa se nije uradilo već tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iako u programu to postoji. Postoje sredstva u visini do 30 miliona dinara za završetak Vinograda i potrebno je izgraditi samo trafo-stanicu na samoj lokaciji industrijske zone i na taj način trajno rešiti problem - kaže Jovanović.

To bi bilo i trajno rešenje problema podzemnih voda na lokaciji ove industrijske zone i Novog Sela - objašnjava Jovanović.

Naglašava da je cela trasa fekalno-kišne kanalizacije izgrađena do reke Nišave, kao i da je probijen kružni tok i da to može i da se vidi. Dodaje da je izgrađena i pumpna stanica na samom ulivu kanalizacije u Nišavu, kao i da je “Vodoprivreda” odobrila probijanje nasipa kako bi se kanalizacija sprovela u Nišavu.

Međutim, to nikada nije završeno do kraja.

Podsetimo, stotinak kuća u jednom delu Novog Sela je poplavljeno prethodnih dana izlivanjem podzemnih voda, a vode ima i u Radnoj zoni “Donje Međurovo”, kao i oko fabrika “Jura”, “Šinvon” i "LMB Soft".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.