Janković da pokaže razumevanje

Izvor: B92, 29.Maj.2014, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Janković da pokaže razumevanje"

Beograd -- Predsednik Administrativnog odbora skupštine Zoran Babić kaže da će se razmatrati zahtev ombudsmana Saše Jankovića da bude produžen rad 19 njegovih saradnika.

Babić je dodao da bi ombudsman trebalo da pokaže više razumevanja za ugrožene poplavama.

Babić je "Novom magazinu" kazao da Odbor nije zasedao zbog vanredne situacije izazvane poplavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih poslova, među kojima je najvažnije donošenje izmena Zakona o porezima i doprinosima, "kojima će se zaposliti ljudi u realnom sektoru".

"Zahtev gospodina Jankovića biće razmatran", rekao je Babić.

On je izneo i uverenje da bi "ombudsman čija je plata 397.811 dinara" i njegovi zamenici sa takođe vrlo visokim zaradama, trebalo da pokažu više razumevanja za ugrožene ljude čija su prava dužni da štite.

"Mislim da bi za te plate trebalo da budu više angažovani", rekao je Babić.

Babić je najavio i da će hitno inicirati donošenje zakona kojim bi se rukovodiocima i predstavnicima svih regulatornih i nezavisnih tela zarade određivale jednim istim zakonom i ujednačile.

Janković je juče upozorio da je primoran da otpusti 19 zaposlenih pošto Administrativni odbor nije dao saglasnost za njihov dalji rad.

On je Novom magazinu objasnio da je shodno Zakonu o ograničenju zapošljavanja u javnom sektoru, od Skupštine Srbije pre mesec dana tražio saglasnost da se ljudima koji su već angažovani, uglavnom po ugovoru, produži rad.

Odbor je zasedao 30. aprila, ali nije odlučivao po Jankovićevom zahtevu, a bez saglasnosti Odbora ne može se doneti rešenje o radu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Babićevo objašnjenje skandalozno"

Izvor: B92, 30.Maj.2014, 12:46

Beograd -- "Transparentnost Srbija" ocenila objašnjenje predsednika Administrativnog odbora o razlozima odlaganja sednice tog skupštinskog tela "skandalozan izgovor"..Naime, na sednici odbora trebalo je da se raspravlja o zahtevu ombudsmana Saše Jankovića da se produži rad njegovih 19 saradnika,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.