Jake kiše ubile 40 ljudi, velika materijalna šteta

Izvor: Akter, 26.Avg.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jake kiše ubile 40 ljudi, velika materijalna šteta

Severna Koreja je danas saopštila da je od veoma jakih kiša na severoistoku njene teritorije poginulo 40 ljudi, da su uništene brojne kuće, kao i da je poplavljeno više od 300 ari poljoprivrednog zemljišta

U oblasti koju su pogodili jaki pljuskovi nalazi se specijalna ekonomska zona, a novinska agencija KCNA javlja da je nepogoda u gradu Rason u subotu i nedelju uništila 1.070 kuća i 99 javnih objekata kao što su škole i bolnice.

KCNA je navela da je bilo "40 >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ljudskih žrtava", ne preciziravši šta to tačno znači, ali je u ranijim, sličnim izveštajima o štetama usled kiša i poplava takav izraz ukazivao na broj mrtvih.

Nije spomenuto da li je bilo štete, i kakve štete, u ekonomskoj zoni kod Rasona.

Rason je osnovan početkom devedesetih godina prošlog veka kako bi privukao investitore iz celog sveta, i sastoji se od dva manja grada, Rađina i Sonbonga, koji se nalaze blizu tromeđe sa Kinom i Rusijom.

Severna Koreja često trpi značajne štete od letnjih kiša - zbog lošeg kanalizacionog sistema, krčenja šuma i dotrajale infrastrukture.

Sadašnje kiše su došle sa tajfunom Goni, koji je prešao preko Korejskog poluostrva.

Goni je prethodno na Filipinima izazvao poplave i muljevite odrone, koji su ubili najmanje 21 čoveka. Pri prelasku preko zapadnog Japana prouzorokovana je šteta.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

S. Koreja: Jake kiše, "40 ljudskih žrtava"

Izvor: B92, 26.Avg.2015

Severna Koreja je saopštila da je od veoma jakih kiša na severoistoku njene teritorije poginulo 40 ljudi...Osim toga, oni navode i da su uništene brojne kuće, kao i da je poplavljeno više od 300 ari poljoprivrednog zemljišta...U oblasti koju su pogodili jaki pljuskovi nalazi se specijalna ekonomska...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.