Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 08:14

Jablanički okrug nakon poplava – oko 1.300 domaćinstava i dalje bez struje

Situacija se u Jablaničkom okrugu polako popravlja nakon poplava, ali i dalje je bez struje oko 1.300 domaćinstava u 40 brdsko-planinskih sela.
Na području Jablaničkog okruga van funkcije je 90 trafostanica.

Oboreno je oko 300 električnih stubova i bandera. Na više od 600 metara nadmorske visine uništene su stotine hektara šuma, voćnjaka i malinjaka.
Pod teretom snega i leda, drveće je padalo na provodnike i stvorilo prepreke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na putevima.
Brojne ekipe elektromontera iz cele zemlje su na terenu.
Ugroženim opštinama juče su podeljeni agregati i paketi sa osnovnim životnim namirnicama, koje je donirala Privredna komora Srbije. Vrednost donacije je 10 miliona dinara.
U Vlasotincu, gde je bilo problema sa vodosnabdevanjem, građani od juče mogu da koriste za piće vodu iz gradskog vodovoda, potvrdio je leskovački Zavod za javno zdravlje.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

JABLANIČKI OKRUG NAKON POPLAVA: Bez struje i dalje oko 1.300 domaćinstava, uništene šume i voćnjaci

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021

U Jablaničkom okrugu meštani se i dalje bore sa velikom količinom snega...Situacija se u Jablaničkom okrugu polako popravlja nakon poplava, ali i dalje je bez struje oko 1.300 domaćinstava u 40 brdsko-planinskih sela...Na području Jablaničkog okruga van funkcije je 90 trafostanica...Oboreno je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.