J. Karolina: Najobilnije kiše za 1.000 godina

Izvor: B92, 05.Okt.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J. Karolina: Najobilnije kiše za 1.000 godina

Najmanje šest osoba poginulo je u poplavama koje su izazvale najobilnije kiše poslednjih "1.000 godina" u delovima Južne Karoline, kaže guvernerka Niki Hejli.

Ona je pozvala stanovnike da ostanu u svojim domovima i upozorila da voda nije bezbedna i da ima bakterije, preneo je BBC.

U Čarlstonu je tokom poslednja tri dana palo 35 centimetara kiše. Brojne ulice u tom gradu su poplavljene, a škole su zatvorene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od ponedeljka, kao i pojedini autoputevi.

Nevreme i obilne kiše pogodile su veliki deo američkog jugoistoka, a u američkim državama Južna Karolina i Virdžinija proglašeno je vanredno stanje.

Uragan Hoakin pogodio je u nedelju, 3. oktobra Bahame i izazvao obilne kiše na Haitiju i na Kubi, međutim ne očekuje se da će pogoditi istočni deo SAD iako je doprineo obilnim padavinama.

Sezona uragana na Atlantiku traje od juna do novembra. Hoakin je ove godine treći i najjači zbog snažnih propratnih vetrova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.