Izlila se rijeka Una, proglašene vanredne mjere zaštite od poplava

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlila se rijeka Una, proglašene vanredne mjere zaštite od poplava

KOSTAJNICA - Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo proglasio je danas stanje pripravnosti i preduzimanje vanrednih mjera zaštite od poplava na području opštine zbog izlivanja rijeke Une iz korita.

Vanredne mjere odbrane od poplava uvedene su zbog povećane opasnosti od poplava, kako za stambene, tako i za privredne objekte.

Vodostaj Une >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kod Kostajnice u 12.00 časova iznosio je 375 centimetara i u posljednja 24 časa porastao je za 193 centimetra.

Od 8.00 časova jutros vodostaj je veći za 16 centimetara.

Odlukom o stanju pripravnosti i preduzimanje vanrednih mjera zaštite od poplava naređuje se stanje pripavnosti jedinicama Civilne zaštite, javnim ustanova i preduzećima, te privrednim društvima i drugim pravnim licima.

Načelnik opštine rekao je jutros da se nakon prestanka kiše noćas poslije ponoći rječica Tavija vratila u korito, iako je prethodno ozbiljno zaprijetila da se izlije i poplavi dio domaćinstava u Ustaničkoj ulici.

"Ono što sada više prijeti je vodostaj rijeke Une koji raste iz sata u sat i postoji bojazan da bi se ona mogla izliti u Ulicu Ranka Šipke", rekao je Bundalo.

Bundalo je pozvao građane koji imaju domaćinstva u potencijalno ugroženim područjima da i sami izvrše neophodne pripreme na zaštiti imovine i stoke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.