Izgradnja brane u Trgovištu

Izvor: B92, Tanjug, 01.Jun.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja brane u Trgovištu

Beograd -- Sanacija klizišta u opštini Trgovište, koja bi trebalo da smanji mogućnost da novi poplavni talas ugrozi više od 100 kuća na tom području, trebalo bi da počne.

Uprkos alarmantnoj situaciji u Trgovištu, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić, rekao je za B92 da početak sanacije kasni zbog procedura.

Predsednik opštine Trgovište Vlasta Petrović kaže da je 420 stanovnika, odnosno oko 107 objekata na pravcu udara i da su svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni obavešeni šta da čine ukoliko klizište proradi.

Podsećamo da je Sektor MUP-a ranije saopštio da se u dolini reke Tripušnice, manje od dva kilometra iznad Trgovišta, pokrenulo brdo koje bi, sa oko 300.000 kubnih metara zemlje, najpre preprečilo korito reke, a posle probijanja prirodne brane proizvelo talas koji bi u Trgovištu i dolini Pčinje napravio pustoš.

U slučaju evakuacije ugroženi meštani Trgovišta biće privremeno smešteni u školama. Kako su građani reagovali na uputstva pitali smo predsednika skupštine opštine Radoslava Jordanovića.

"Građanima je sve do kraja pojašnjeno, ne odnosi se to na sve građane opštine Trgovište, odnosi se samo na porodice koje bi bile eventualno ugrožene. Znači obuhvaćeni su stambeni objekti , poslovni objekti, to što bi bilo planom zahvaćeno, ako bi se desila ova nova poplava. Nema mesta za zabrinutost, nema mesta za paniku, ovo se radi isključivo iz preventivnih razloga da ne bi nam se desilo stanje koje smo imali od 15. maja 2010. godine”, kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.