Izdato upozorenje na snažnu oluju, stižu obilne kiše, prete poplave!

Izvor: BKTV News, 06.Apr.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izdato upozorenje na snažnu oluju, stižu obilne kiše, prete poplave!

Urgentno!

Severnoj Kaliforniji preti snažna prolećna oluja za koju se očekuje da će doneti obilne kiše američkoj državi koja je pretrpela stravične posledice požara prošle jeseni, a nevreme bi moglo da bude prvi test za delimično popravljenu najvišu branu u SAD, na jezeru Orovil.

Nacionalna meteorološka služba izdala je više upozorenja na poplave širom Severne Kalifornije uoči oluje koja se danas očekuje, prenosi AP.

California storm >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << may test spillway at nation's tallest dam https://t.co/m50FbappC8 pic.twitter.com/dYYqDHtZib

U okrugu Sonoma, koji su opustošili požari u oktobru, meteolozi su prognozirali da će do nedelje pasti od 10 do 15 centimetara kiše.

Zvaničnike u Santa Rosi, koju su takođe teško pogodili prošlogodišnji požari, ne brine ukupna količina padavina, već brzina kojom kiša pada.

Here is the projected rainfall amounts with our next storm system, mostly impacting areas north of Pt. Conception. Heavier rains still expected to stay well north into Northern and Central California. #LArain #cawx #Socal pic.twitter.com/4T4Ivw1NGC

Radnici u toj oblasti nadziru stotine otvora za odvođenje vode u slučaju oluje, pogotovu one koji štite naselja koja su bila najugroženija požarima, rekao je portparol Vatrogasno-spasilačke službe Pol Lovental.

Storm may push Oroville Dam spillway into service next week https://t.co/U4jQJ9UJUj

Na planinama u regionu Santa Kruza moglo bi da padne i do 20 centimetara kiše od danas od nedelje, zbog čega meterolozi tamo najavljuju moguće poplave, klizišta i odrone.

Zvaničnici Nacionalnog parka Josemiti otkazali su rezervacije za kampovanje u toj zoni ovog vikenda zbog očekivane pacifičke oluje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.