Izvor: B92, 25.Apr.2010, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog poplava

Beograd -- Ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević je najavio istragu zašto neki odvodni kanali ne funkcionišu na područjima koji su pogođeni teškim poplavama.

"Ne sme da bude razumevanja za one koji su bahati, za one koji opstruiraju, za one koji zauzimaju vodotokove i zemljište kojima voda treba da otiče i mislim da tu neće biti nikakvog razumevanja niti opravdanja za te. Mora da usledi kazna. Drugi put za nekoliko godina se ogromne štete pričinjavaju ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraju i naprosto odgovorni moraju za to da odgovaraju", kaže Milosavljević.

Vlada Srbije odlučila je da uputi finansijsku pomoć od ukupno 39 miliona dinara gradovima i opštinama pogođenim poplavama. Prema odluci Vlade, Zaječar će dobiti finansijsku pomoć od 12 miliona dinara, Leskovac 13 miliona, a Aleksinac sedam miliona dinara. Za Prokuplje je Vlada izdvojila tri miliona dinara pomoći, za Kraljevo dva miliona, dok su Kruševac i Gadžin Han dobili po milion dinara.

Vlada Srbije je odluku o ovoj prvoj finansijskoj pomoći donela, kako je saopšteno, s ciljem da se pomogne porodicama čiji su stambeni objekti pretrpeli najviše štete i ublaže posledice nastale u nedavnim poplavama.

Predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović kaže da je šteta na području ove opštine procenjena je na 38 miliona dinara, a najviše štete pretrpela je infrastruktura, putevi

„Dobar deo raseljenih lica, a bilo ih je prvog dana oko 60, su još kod prijatelja, zato što je neophodno očistiti mulj i stvoriti minimum životnih uslova da se oni vrate svojim kućama", kaže Arsović.

Predsednik Srbije Boris Tadić danas će obići ugrožena područja u Leskovcu i Aleksincu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.