Isplata odštete u Trgovištu

Izvor: RTS, 22.Mar.2011, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplata odštete u Trgovištu

U Trgovištu je počela isplata za nadoknadu štete koju su domaćinstvima nanele prošlogodišnje poplave. Najmanji pojedinačni iznos odštete je 1.400, a najveći 92.000 dinara.

Deset meseci posle poplava počela je isplata odštete poljoprivrednim domaćinstvima u Trgovištu. Osam milona dinara biće raspodeljeno na šeststo porodica.

Građani čekaju da podignu rešenja, sa kopijom lične karte, tekućeg računa i procenom komisije. Dobrinka Stanojković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dobila je 18.800 dinara koje će uložiti u poljoprivredu: "Za oranje da platim, šalitru, i to oko zemlje, a da li će da bude dovoljno, kraj će da kaže."

I Velimir Simonović čekao je u redu, da podigne 21.000 dinara. To, kaže, nije dovoljno ni da plati uložen trud.

Najmanji pojedinačni iznos odštete je 1.400 dinara, a najveći 92.000 dinara. Mnogi su nezadovoljni - neki zbog visine odštete, neki zato što nisu na spisku.

Milanka Stojković kaže da je do sada dobijala samo robu, a novčano "ni beli dinar, kuću su mi preminali".

Ni vlasnik firme za otkup šumskih plodova Aleksandar Stošić nije dobio odštetu i zato, kako navodi, ne može da pokrene firmu uoči sezone,

 

Lokalna samouprava proverava navode iz pritužbi građana. Oni tvrde da ima i nerealnih zahteva.

"Sada ispada da Trgovište ima duplo više zemlje, toliko je zahteva stiglo za odštetu", navodi predsednik opštine Darko Tomić.

Za sanaciju štete koju su pričinile prošlogodišnje poplave Ministarstvo infrastrukture izdvojilo je 21 milion dinara. I to je prva uplata koja je Trgovištu stigla od juna prošle godine. Za odštetu poljoprivrednim domaćinstvima biće uplaćeno 8 miliona dinara, a ostatak će biti utrošen na infrastrukturne projekte.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POČELA ISPLATA POMOĆI ZA DOMAĆINSTVA U TRGOVIŠTU

Izvor: Kurir, 23.Mar.2011, 13:17

TRGOVIŠTE - Vlada Srbije obezbedila je za ovu godinu 21 milion dinara za sanaciju štete od poplava koje su prošle godine zadesile Trgovište, od čega je opštinsko veće odlučilo da poljoprivredna domaćinstva dobiju oko osam miliona dinara, izjavio je predsednik opštine Trgovište Darko Tomić...Tomić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.