Informativni razgovori u policiji o poplavama

Izvor: Politika, 30.Maj.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Informativni razgovori u policiji o poplavama

Policija je i juče prikupljala obaveštenja, na zahtev nadležnih tužilaca u Loznici i Šapcu, u vezi sa eventualnom odgovornošću lokalnih samouprava tokom poplava koje su zahvatile Krupanj i Šabac.Po prikupljanju obaveštenja iskaze će dati u svojstvu građana i predsednik opštine Krupanj Rade Gujić i bivši gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, rekao je za Tanjug viši tužilac u Šapcu Zoran Obradović. On je objasnio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će u policiji, u svojstvu građana iskaze dati i ostali članovi kriznih štabova Krupnja i Šapca i da će potom, kada policija završi svoj deo posla na prikupljanju informacija i obaveštenja nadležna tužilaštva nastaviti sa radom. Beogradska policija juče je obavila informativni razgovor povodom reagovanja u nedavnim poplavama i sa zamenikom predsednika opštine Obrenovac Dragoslavom Mrševićem.

Šef Uprave kriminalističke policije za Beograd Nebojša Marković rekao je da će uz zamenika predsednika opštine biti ispitan i načelnik odeljenja za vanredne situacije za područje Obrenovca.

Prekjuče je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković proveo ceo dan na razgovoru u beogradskoj Upravi kriminalističke policije.

Upitan da prokomentariše saslušanje predsednika opštine Obrenovac i da li će biti još takvih saslušanja premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Priboju da će tužilaštvo pokrenuti postupke u slučajevima gde postoji krivično delo prilikom propusta u odbrani od poplava.

Vučić je istakao da je spreman za svaku drugu vrstu odgovornosti: „Ja sam očekivao ozbiljne i žestoke napade i na kraju – ništa, kao i obično.”

O. M.

objavljeno: 30/05/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.