IZRAEL IMA NOVI PLAN ZA POJAS GAZE: Stiglo upozorenje: Takav korak, ako se napravi, predstavljaće očigledan ratni zločin

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 20:39

IZRAEL IMA NOVI PLAN ZA POJAS GAZE: Stiglo upozorenje: "Takav korak, ako se napravi, predstavljaće očigledan ratni zločin"

Poljanski tvrdi da su pripadnici IDF već izgradili sistem

Ukoliko Izrael poplavi tunele u Gazi, to bi značilo ratni zločin, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

- Ratni zločini su u porastu - poslednjih dana kruže uznemirujući izveštaji o tome da Izrael planira da poplavi podzemne objekte u pojasu Gaze morskom vodom - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<  izjavio je Poljanski na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Bliskom istoku.

Pozivajući se na izvore, pumpi i cevi u koje će upumpavati morsku vodu, ali i da su u taj plan uključene Sjedinjene Američke Države.

Prema javno dostupnim informacijama, Izraelske odbrambene snage su već izgradile sistem pumpi i cevi kojima će upumpavati morsku vodu i trenutno razgovaraju sa SAD o praktičnim aspektima takvih poplava: da li će biti dovoljno vode ili da li je topografija tunela pogodna za to i tako dalje, tvrdi Poljanski.

- Takav korak, ako se napravi, predstavljaće očigledan ratni zločin - rekao je ruski diplomata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljanski: Izrael će počiniti zločin ako poplavi tunele u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2023

Ukoliko Izrael poplavi tunele u Gazi, to bi značilo ratni zločin, izjavio je danas prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

RT: Plavljenje Gaze bi bilo ratni zločin – Rusija

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2023, 00:11

 . Ako Izrael zaista razmišlja o poplavljivanju „tunela Hamasa“ ispod Gaze morskom vodom, to bi bio očigledan zločin, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na sastanku Saveta bezbednosti u petak.. Kina, Rusija i Ujedinjeni Arapski Emirati pozvali...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.