IVANJICA PRETRPELA NAJVEĆU ŠTETU U NEDAVNIM POPLAVAMA: Počinje sanacija, novac izdvojen iz državnog budžeta (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 18:03

IVANJICA PRETRPELA NAJVEĆU ŠTETU U NEDAVNIM POPLAVAMA: Počinje sanacija, novac izdvojen iz državnog budžeta (FOTO)

Planirano je da sva šteta na putnoj infrastrukturi bude sanirana u narednih nekoliko meseci.

Opština Ivanjica prilikom katastrofalnih poplava koje su pogodile zapadnu Srbiju, pretrpela je najveću štetu koja je dostigla vrednost od oko dve milijarde dinara. Vodena bujica odnela je brojne državne, opštinske i nekategorisane puteve, kao i nekoliko mostova.

Ministarstvo građevine posetilo je danas Ivanjicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sa predsednikom opštine Zoranom Lazovićem, načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem i direktorom "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom obišlo klizište Buk i državni put Arilje-Ivanjica u mestu Klisura, koji je oštećen u junskim poplavama.

- Slike iz Ivanjice bile su dramatične, ali obezbeđen je novac kako bi ljudi imali osnovne uslove za život, a to su put, komunalna infrastruktura i pijaća voda - istaknuto je iz ministarstva.

Planirano je da sva šteta na putnoj infrastrukturi bude sanirana u narednih nekoliko meseci, a radovi će biti finansirani iz državnog budžeta.

- Svesni smo da lokalne samouprave nemaju dovoljno novca ni za održavanje puteva, a kamoli kada se ovakve situacije dese. Pregledaćemo sve, uključujući i dva mosta u Ivanjici i zajedno sa "Putevima Srbije" ćemo sve popraviti - rečeno je iz ministarstva.

U saradnji sa lokalnom samoupravom napravljen je spisak na kom se nalazi 26 lokacija koje iziskuju sanaciju.

- U pitanju je velika vrednost, oko 980 miliona dinara, i krećemo odmah da radimo. Gledaćemo da što više toga uradimo do kraja ove godine, a ostatak početkom naredne - rekao je Zoran Drobnjak, direktor JP "Putevi Srbije".

Predsednik ivanjičke opštine Zoran Lazović rekao je da država vodi računa o svim lokalnim samoupravama.

- Opština je pretrpela veliku štetu. Zahvaljujem na poseti i verujem da ćemo i ovog puta dobiti značajnu pomoć kao što smo je imali i do sada - rekao je Lazović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.