I Luvr žrtva poplava: Muzej u Parizu zatvara vrata u petak

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Luvr žrtva poplava: Muzej u Parizu zatvara vrata u petak

Pariz -- Pariski Luvr, najposećeniji muzej u svetu, biće zatvoren sutra zbog poplava koje su izazvale višednevne obilne kiše.

Muzej je saopštio da će to omogućiti radove na sprečavanju štete na višim delovima galerije, preneo je BBC.

U Parizu je reka Sena preplavila nasip, a poplave su pogodile i druge gradove u Francuskoj.

Francuska će sledeće nedelje zvanično proglasiti stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "prirodne nepogode" u oblastima koja su najteže pogođena poplavama, najavio je ranije danas predsednik Fransoa Oland.

Direktna železnička linija do Dvorca Versaj takođe je zatvorena zbog poplava, ali putnici mogu da stignu do te znamenitosti kod Pariza koristeći druge linije.

Zatvoreni su putevi duž obale Sene, od jugozapadnog dela do oblasti oko Ajfelovog tornja, gde je nivo vode porastao za preko četiri metara.

Nevreme i obilne kiše izazvali su ove nedelje poplave u delovima Francuske, Belgije i Nemačke, a hiljade ljudi su bile zarobljeno u kućama i vozilima pošto su se reke izlile.

Jug Nemačke, uz austrijsku granicu, najteže je pogođen poplavama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.