Hvala društvenim mrežama!

Izvor: Prva.rs, 21.Maj.2014, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala društvenim mrežama!

Njihova danonoćna angažovanost pomogla je da katastrofalne posledice poplava budu manje, a prema nekim procenama, zahvaljujući brzim reakcijama i trudu Tviteraša, više stotina ljudi je indirektno spaseno iz poplavljenih područja.
Iz minuta u minut, oni su obaveštavali o tome koji delovi zemlje su najugroženiji, na koje punktove treba nositi pomoć, gde je potrebno prisustvo većeg broja volontera i gde se nudi smeštaj za evakuisane građane.
Iako mediji neprestano izveštavaju i blagovremeno apdejtuju svoje sajtove, radio amateri i društvene mreže su zbog neverovatne brzine širenja informacija i dobre organizovanosti, u neku ruku preuzele ulogu civilne zaštite profilima. Sve najbitnije informacije prolazile su i prolaze kroz njihove ruke i zato im neizmerno hvala!

Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.