Humanitarni koncerti za poplavljene

Izvor: RTS, 12.Sep.2014, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni koncerti za poplavljene

Stipendistkinja Fonda za mlade talente u Salcburgu je organizovala humanitarni koncert na kome je prikupljeno šest hiljada evra za ugrožene u poplavama. Pomoć iz inostranstva stigla je i u Lučane i Šabac.

U ime dvadeset četvoro stipendista iz Obrenovca, Paraćina i Krupnja, na pomoći je zahvalila Obrenovčanka Ana Miljojković. Uprkos poplavi, u junu je završila muzičku akademiju - dobila diplomu, ali ostala bez instrumenta. Ipak, kaže, voda nije sve odnela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Znanje je nešto što nam ostaje, znanjem možemo da nastavimo dalje, jer to je nešto što nijedna poplava ne može da nam oduzme", kaže Ana Miljojković iz Obrenovca.

Za vreme poplava, Milica Pašić je bila na studijama u Salcburgu. Slika Srbije pod vodom bila je motiv da sakupi pomoć.

"Izuzetno mi je drago što smo uspeli da pošaljemo poruku muzikom, da ljudi, u onim situacijama, kada zaista nije lako imaju podršku pa makar moralnu a ja sam srećna što ćemo uspeti da uputimo i materijalnu", kažeMilica Pašić.

I u Lučane je stigla donacija, u organizaciji jednog čoveka.

"Najveća sredstva smo dobili od našeg sugrađanina Miroslava Petrovića koji živi u Danskoj i koji je sa svojom porodicom skupio nameštaj, belu tehniku i sve ono što je najpotrebnije", kažepredsednik Opštine Lučani Mladomir Sretenović.

Sedamdeset dva domaćinstva iz četiri šabačka sela, koja su oštećena u poplavama, dobila su vrednosne vaučere od američke organizacije "Ju-Es Ejd" i hrišćanske humanitarne organizacije "Hleb života" - za kupovinu pokućstva i pokretanje proizvodnje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pomoć poplavljenima i dalje stiže

Izvor: RTS, 12.Sep.2014

Stipendistkinja Fonda za mlade talente u Salcburgu je organizovala humanitarni koncert na kome je prikupljeno šest hiljada evra za ugrožene u poplavama. Pomoć iz inostranstva stigla je i u Lučane i Šabac. ..U ime dvadeset četvoro stipendista iz Obrenovca, Paraćina i Krupnja, na pomoći je zahvalila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.