Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Proglašene mjere odbrane od poplava

U sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske proglašene su mjere odbrane od poplava pošto je za dva dana palo do 120 milimetara kiše, što je podiglo vodostaje.

Za ostatak dana meteorolozi najavljuju samo ponegdje kišu, a sredinom dana i poslijepodne i pljuskove praćene grmljavinom.

Redovne mjere odbrane od poplava proglašene su na Akumulaciji Pakra, na Česmi u Pavlovcu, Glogovnici u Koritni, Ilovi u Garešnici i Velikom Vukovju, na Kanalu Obžev u Stružecu, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Krapini u Kupljenovu, na Sunji u Sunji, na Zelini u Božjakovini, te na zapadnom laternom kanalu Biđ polja kod Đakova.

Prema zvaničnim podacima, u protekla dva dana najviše padavina bilo je u Varaždinu 120 milimetara, što je gotovo dvostruki prosjek za taj grad u maju, prenose hrvatski mediji.

U Koprivnici je tokom dva dana palo 118 milimetara kiše, u Slunju 117, Ogulinu 115, Karlovcu 115, Sisku 108, Delnicama 105 i na Sljemenu 103 milimetara.

Iz nadležnih službi Hrvatskih voda izjavili su da stručnjaci prate stanje na terenu i preduzimaju potrebne mjere, te da nema razloga za zabrinutost.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hrvatska: U Varaždinu palo rekordnih 120 milimetara kiše, svi vodotoci pod kontrolom Hrvatskih voda

Izvor: Cafe.ba, 23.Maj.2015

- Nakon dva dana neprestalnih padalina na sjeverozapadu Hrvatske proglašene redovite mjere obrane od poplava..U protekla dva dana na sjeverozapadu Hrvatske palo je oko 120 milimetara kiše po četvornom metru zbog čega su nabujali riječni tokovi i proglašene blage mjere zaštite od poplave. Kiša...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.