Hrvatska: Kišno nevrijeme pogodilo cijelu zemlju i otežalo prometovanje

Izvor: Cafe.ba, 15.Okt.2014, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Kišno nevrijeme pogodilo cijelu zemlju i otežalo prometovanje

Javni prijevoz u Zagrebu je usporen, poplavljeno je više objekata, a za Istru i sjeverni Jadran izdan je crveni meteoalarm

Jaka kiša praćena grmljavinom, ponegdje tučom i vjetrom koji je rušio krovove i stabla, pogodili su veći dio Hrvatske, a za područje sjevernog Jadrana i Istre izdan je crveni meteoalarm, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Kiša koja je počela padati oko 6 sati ujutro usporila je javni promet u Zagrebu, a nad gradom su se prolamale >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << jake grmljavine. U pojedinim zagrebačkim kvartovima poplavljene su podrumske prostorije zbog čega su vatrogasci od jutra na terenu kako bi ispumpavali vodu iz nižih objekata. Linije Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) su u manjem kašnjenju, ali se promet odvija uobičajeno.

Slično stanje je u okolici Karlovca, Istri i Gorskom Kotaru gdje su obilne padaline praćene jakim vjetrom izazvale brojne poteškoće u prometu, a vatrogasci su na terenu kako bi uklonili porušena drveća te ispumpali brojen poplavljene objekte.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremenih jakih pljuskova, tuče i velike količine vode na kolniku treba voziti vrlo oprezno, upozorava Hrvatski autoklub (HAK).

Kroz podvožnjak Ilovac u Karlovcu se zbog vode na kolniku vozi se naizmjence i promet je usporen, a zbog poplave zatvorena je lokalna cesta Moravice-Vrbovsko.

Zbog smanjene vidljivosti HAK vozače upozorava da održavaju sigurnosni razmak između vozila, te da će se voziti po mokrim i skliskim kolnicima na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.