Hitna evakuacija; proglašena vanredna situacija VIDEO

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 20:33

Hitna evakuacija; proglašena vanredna situacija VIDEO

Vanredna situacija proglašena je u Oklandu zbog poplava koje su primorale stanovništvo na evakuaciju i prouzrokovale blokade puteva i zatvaranje aerodroma.

Gradonačelnik Oklanda Vejn Braun izjavio je da je proglasio vanrednu situaciju zbog obima oštećenja usled poplava i potrebe da agencija za vanredne situacije dobije veća ovlašćenja, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uprava za hitne slučajeve Oklanda objavila je na Tviteru da su severni, severozapadni i zapadni delovi grada pogođeni velikim poplavama, kao i da se očekuje pogoršanje situacije i da otvara centar za smeštaj evakuisanog stanovništva u Zapadnom Oklandu.

Video snimci na društvenim mrežama prikazuju vatrogasce, policiju i pripadnike anaga bezbednosti kako spasavaju ljude iz poplavljenih domova koristeći užad i čamce.

Zbog vanredne situacije otkazan je i koncert britanskog muzičara Eltona Džona u Oklandu, na kojem se očekivalo oko 40.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.