Haos na Tajlandu: Škole zatvorene zbog poplava, potoljeni brodovi VIDEO

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 18:42

Haos na Tajlandu: Škole zatvorene zbog poplava, potoljeni brodovi VIDEO

Tajlandske vlasti danas su saopštile da je jaka kiša u poslednja dva dana izazvala poplave u južnim provincijama te zemlje.

Poplave su ugrozile desetine hiljada ljudi i poremetile rad mnogih puteva i železnica.

Dve provincije, Jala i Narathivat, najteže su pogođene poplavama, jer su u tim regionima desetine opština i okruga poplavljene, a mnoge škole su zatvorene, prenela je VNA.

Medij navodi da je obilna kiša takođe izazvala probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na moru, jer je najmanje sedam brodova potopljeno u Tajlandskom zalivu i Andamanskom moru od 22. decembra.

Tajlandska nacionalna železnička kompanija saopštila je da je snažna kiša takođe izazvala sleganje koloseka čime su zaustavljanje železničke usluge do malezijske granice.

Vlasti su upozorile ljude u južnim provincijama da budu spremni za evakuaciju ako se situacija sa poplavama pogorša.

Tajlandsko meteorološko odeljenje ranije je predvidelo da će severoistočni monsun pogoditi Tajlandski zaliv i južni region sa jakim vetrovima.

Dodaje se da je od 24. do 25. decembra sistem niskog pritiska ojačao duž malezijske obale, kretao se kroz južni region Tajlanda i došao do Andamanskog mora, uzrokujući veoma jaku kišu u nekim oblastima u južnom regionu.

Odeljenje je savetovalo ljude u tim oblastima da preduzmu mere predostrožnosti protiv iznenadnih poplava i klizišta, posebno u planinskim predelima u blizini vodenih puteva i nižih područja.

Kako navodi VNA, prognozirani su i talasi visine od dva do četiri metrau Tajlandskom zalivu, pa se većim plovilima savetuje oprez, a manjim i da ne kreću na more.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.