HUMANO: Piroćanac nudi stan i posao za ugrožene u poplavama

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANO: Piroćanac nudi stan i posao za ugrožene u poplavama

Piroćanac Bane Lilić, povratnik iz Australije, ponudio je stan i posao za građane sa potopljenih područja koji su ostali bez svog doma, a jedini uslov je da imaju kuvarsko iskustvo s obzirom da Lilić za mesec dana u centru Pirota sa suprugom otvara restoran.


Lilić je proteklih 40 godina sa suprugom živeo u Australiji. Nakon odlaska u penziju vratio se u rodni Pirot sa željom da otvori restoran u centru grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
“S obzirom da za oko mesec dana otvaram restoran u centru grada potrebna su mi dva kuvara. Voleo bih da to budu osobe sa poplavljenih područja. Jedini uslov je da jedan od njih mora da bude profesionalni kuvar sa najmanje deset godina iskustva,” rekao je on Tanjugu.

Prema njegovim rečima kandidat koji bude primljen imaće posao i na raspolaganju stan površine 56 kvadrata koji je potpuno namešten i u koji, veruje, može da se smesti porodica sa jednim detetom.

Lilić je apelovao i na sve Srbe u Australiji da pomognu poplavljenima u Srbiji.
“Apelujem na moje prijatelje u Adelaidu, gde sam živeo, da se organizuju, organizuju koncerte, da se organizuju crkvene opštine i svi naši u toj zemlji da pomognu. Ovde su ljudi stvarno nastradali. Ne bi to poželeo nikome i apelujem na naše ljude u Australijii da pomognu,” rekao je Lilić.

On je podsetio da su građani iz dijaspore više puta pomagali ali da se dešavalo i da pomoć ne stigne na pravo mesto.
“Ovog puta Vučić je organizovao da to ide pod kontrolom”, kazao je Lilić.
 
Izvor: tanjug.rs
Pogledaj vesti o: Poplave,   Penzija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.