Gušenje novinarskih sloboda (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 06.Jun.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gušenje novinarskih sloboda (VIDEO)

„Nevidljiva ruka autocenzure“ koja je održana u sedištu EP u Briselu i dodala da su pravi vlasnici mnogih medija nepoznati, kao i način na koji se oni finansiraju. Sinos podseća da to stanje novi medijski zakoni neće popraviti jer i oni dozvoljavaju da vlasnici medija budu nepoznata lica koja se kriju iza of šor kompanija.
Predstavnici medija i nevladinih organizacija iz Srbije požalili su se Brislelu na preosetljivost vlasti na svaku vrstu kritike, kao i na >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << poplavu tzv. „botova“ u komentarima i na društvenim mrežama, čime se obeshrabruje otvorena diskusija o političkim pitanjima.
Da novi medijski zakoni nisu doneli boljitak dokaz su i kritike koje kontinuirano stizu iz Brislea.
Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je na nedavnoj brisleskoj tribini o medijima u Srbiji, da je stanje u toj oblasti veoma zabrinjavajuće i da bi vlasti morale više da rade da se to popravi. „Novinari se suočavaju sa pretnjama, nasiljem i političkim i ekonomskim pritiscima“, rekla je Fajon na tribini.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.