Gradonačelnici ne aktiviraju sirene

Izvor: B92, 15.Maj.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici ne aktiviraju sirene

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je, godinu dana nakon katastrofalne poplave, da gradonačelnici ne aktiviraju sirene za uzbunu građana.

On je u Temi dana u Vestima TV B92 na pitanje o odgovornosti za prošlogodišnje posledice poplava reka: "Ja sam od reči govorio ono što sam ja radio, stojim iza svake svoje odluke. Ako se prisetimo i bombardovanja isirena, to ni tada. a ni danas nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radili gradonačelnici."

Godinu dana nakon polava, predsednici dve opštine koje je ova nepogoda najviše razorila kažu da se na obuci i obnovi dosta uradilo, ali da ima još posla.

"Imali smo stručnjake koji su nas obučavali i strogo propisane procedure koje su u skladu sa postojećim propisima u državi", rekao je Čučković i dodao da su nasipi u Obrenovcu sanirani, ali da će se Obrenovac ubuduće braniti bedemima u osam opština.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović rekao je da su godinu dana nakon poplavai dalje bez nasipa.

"Mi smo izgradili sistem za upozorenje, imali smo obuku štaba i imamo razrađene procedure šta treba raditi u situaciji ako ne izgradimo nasipe. Reč je o kilometrima i kilometrima nasipa koji trenutno nisu u izgradnji zbog tek raspiranog tendera", kazao je Paunović.

On je dodao da je pomoć koju je država uspela da organizuje i uputi u Paraćin premašila njegova očekivanja, "iako građani možda ne misle tako", Paunović kaže da je u tom trenutku vladala potpuna solidarnost i da je veliki broj domova obnovljen uz pomoć države i donora. Privreda je, takođe, pomognuta.

Čučković je naveo da u Obrenovcu obnova još uvek nije gotova, ali se nada da će do leta sve biti sređeno. O velikoj kompaniji koja, kako je najavljeno treba da otvori fabriku u Obrenovcu, on kaže:

"Imali smo početak tih pregovora u jeku obnova, Sporazum o saradnji potpisan je prilikom susreta premijera Valsa sa našim premijerom. Ugovor će uskoro biti potpisan", naglasio je Čučković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.