Građevinski materijal za Kraljevčane

Izvor: RTS, 09.Sep.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građevinski materijal za Kraljevčane

U Kraljevu je počela podela građevinskog materijala stanovnicima naselja Grdica i Adrani, čije su kuće najteže oštećene u majskim poplavama. Pomoć je stigla od Fondacije "Dragica Nikolić", a dobiće je 180 najugroženijih domaćinstava.

Građevinski materijal, iz sabirnog magacina, dnevno preuzima po 20 domaćinstava, a kako bi se izbegle gužve, građani dolaze po pozivu, sa spiskovima potrebnog materijala.

Građevinskog materijala ima za 180 porodica, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a nadležni u Gradu očekuju da uskoro stignu i podovi koji su i najpotrebniji

"Pomoć će doboti svako kome je potrebna, nosićemo je i na kućne adrese za one koji nisu u situaciji da dođu i preuzmu pomoć", kaže zastupnik Fondacije "Dragica Nikolić" Nebojša Simović.

Jugoslavu Rakonjcu materijal je dopremljen do Adrana pred kuću na kojoj je već dosta toga uradio novcem koji je dobio od Grada. Rakonjac kaže da mu to neće bito dovoljno, ali mu mnogo znači.

Majstori rade u gotovo svakoj kući u naselju Grdica koje je u majskim poplavama najviše stradalo.

Rade Jeremić iz naselja Grdica kaže da će do zime svi  stići, makar po jednu prostoriju da osposobe.

Kraljevčani se nadaju i pomoći države. Od 430 zahteva samo 90 ispunjava kriterijume za dodatnu novčanu pomoć.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.